Informasjonskapsler

HVA ER EN INFORMASJONSKAPSEL OG HVORFOR BRUKER VI DEM?

Når du besøker anleggsgruppen.no og samtykker til bruk av informasjonskapsler, blir en informasjonskapsel lagret på enheten din. Ingen informasjonskapsler kontrollert av Anleggsgruppen vil bli lagret på enheten din med mindre du samtykker til det. Informasjonskapsler kan enten plasseres av nettstedet du bruker, eller av tredjeparter som samarbeider med nettstedet.

En informasjonskapsel inneholder en unik kode/tekstfil som lar Anleggsgruppen gjenkjenne nettleseren din under ditt besøk (kalt en øktinformasjonskapsel) eller senere ved tilbakevendende besøk (kalt fast informasjonskapsel). Øktinformasjonskapsler slettes automatisk når du lukker nettleseren, mens faste informasjonskapsler forblir på enheten din etter at nettleseren er lukket.

Informasjonskapsler gjør vanligvis interaksjonen mellom brukeren og nettstedet enklere og raskere, og hjelper brukeren med å navigere mellom de ulike delene av nettstedet. Informasjonskapsler kan også brukes til å gjøre innholdet på nettstedet mer relevant for den besøkende og for å tilpasse brukeropplevelsen til personlig smak og behov. Videre kan informasjonskapsler brukes til å skreddersy annonser til din interesse ved å spore din bruk av nettsiden.

HVORDAN BRUKER NETTSTEDET INFORMASJONSKAPSLER?

På anleggsgruppen.no bruker vi nødvendige informasjonskapsler, funksjonelle informasjonskapsler, statistiske informasjonskapsler og markedsføringsinformasjonskapsler. Bruk av funksjonelle informasjonskapsler, statistiske informasjonskapsler og markedsføringsinformasjonskapsler krever samtykke fra brukeren. Brukeren kan når som helst trekke tilbake sitt samtykke til bruk av informasjonskapsler. Anleggsgruppen bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonaliteten til nettstedet ved å lagre dine preferanser.

Nødvendige informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet skal fungere og kan ikke slås av på dette nettstedet. Vanligvis er de bare svar på en forespørsel fra deg, for eksempel dine personvernpreferanser, innlogging eller utfylling av skjemaer. Disse informasjonskapslene lagrer ingen personlig identifiserbar informasjon. 

Statistiske informasjonskapsler: Vi bruker statistiske informasjonskapsler til å samle inn informasjon om bruken av nettstedet, med den hensikt å forbedre innholdet og brukeropplevelsen. Dataene vi samler inner:

 • Samtykke til informasjonskapsler (gjør det mulig for oss å plassere informasjonskapsler på enheten din)
 • Besøks-ID (levert av en informasjonskapsel vi plasserer på enheten din)
 • IP-adresse (en unik adresse som identifiserer en enhet på Internett)
 • Henvisende instans (hvor du kom fra, f.eks. google.com eller facebook.com)
 • Sted, dato og klokkeslett for besøket (f.eks. Norge, xx/xx/xxxx, 12:00 PM)
 • Enhet (f.eks. operativsystem, nettleser osv.)
 • Filnedlastinger, skjemaer som sendes inn og innhold som deles på sosiale medier eller andre tilgjengelige plattformer (f.eks. deleknapper)

Markedsføringskapsler: Vi bruker informasjonskapsler for markedsføring til å tilby deg personlig tilpasset og mer relevant reklame, for å avgjøre hvor mange ganger en spesifikk reklame allerede har blitt vist, for å beregne effektiviteten til en bestemt reklamekampanje, for å spore data om tidligere besøk og for å dele innsamlede data med tredjeparter som involverer det formål å skape en mye mer skreddersydd brukeropplevelse. Markedsføringskapsler brukes på nettstedet og plasseres på enheten din av tredjeparter.

TREDJEPARTS INFORMASJONSKAPSLER

Vi kan bruke tredjeparts informasjonskapsler, som er informasjonskapsler som er plassert i brukerens nettleser av en tredjepartsleverandør. Dataene som samles inn av tredjeparts informasjonskapsler vil ikke være tilgjengelige for Anleggsgruppen, men vil i stedet bare bli samlet inn og brukt av tredjeparten til egne formål.

Anleggsgruppen kan legge inn bilder og videoinnhold fra f.eks. YouTube, Facebook, LinkedIn osv. og som et resultat kan du bli presentert for informasjonskapsler fra disse nettstedene. Hvis du vil ha mer informasjon om bruken av informasjonskapsler, anbefaler vi at du sjekker relevante tredjeparts nettsteder.

Anleggsgruppen benytter følgende informasjonskapsler

 • Google Analytics – brukes til å spore trafikk fra internett
 • Facebook Pixel – brukes til annonsering og å spore trafikk fra internett blant annet remarketing
 • Google Ads – brukes til annonsering blant annet remarketing
 • Oribi – brukes til å spore trafikk fra internett, som igjen brukes til annonsering blant annet remarketing

INFORMASJONSKAPSLER

Du må gi samtykke til at informasjonskapsler kan plasseres på enheten din, eller deaktivere bruken av visse typer informasjonskapsler. Hvis du ikke godtar bruken av visse informasjonskapsler, kan det hende at enkelte funksjoner på nettstedet ikke fungerer, eller at du ikke kan bruke visse tjenester på nettstedet. Hvis du vil begrense eller blokkere bruken av informasjonskapsler, angir du ganske enkelt dine preferanser i popup-vinduet for informasjonskapsler når du går inn på nettstedet vårt. Popup-vinduet finner du nederst i høyre hjørne. Du kan også begrense bruken av informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din.

For omfattende informasjon om hvordan du administrerer, begrenser og sletter informasjonskapsler på tvers av en lang rekke nettlesere og enheter, gå til https://www.allaboutcookies.org/ . Vær oppmerksom på at det å begrense bruken av informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten til anleggsgruppen.no.

SLETTE INFORMASJONSKAPSLER

Du kan når som helst nekte bruk av informasjonskapsler. Du kan gjøre det ved å endre innstillingene i nettleseren. Hvis du trenger hjelp, finner du nettleseren din nedenfor og følger trinnene for å slette informasjonskapslene dine:

Hvis du bruker forskjellige nettlesere, må du huske at du må slette alle informasjonskapslene. Hvis din nettleser ikke er nevnt ovenfor, foreslår vi at du enten ser i nettleserens innstillinger under hjelp eller søker etter «informasjonskapsler» sammen med nettleserens navn på nettet. Du kan oppheve ditt samtykke når som helst.

Ta kontakt med Anleggsgruppen dersom du har flere spørsmål om informasjonskapsler på denne nettsiden.